10 Eylül 2022 Cumartesi

gymnocalycium kaktüs ısı ve ışık istegi


Gymnocalycium kaktüs ısı ve ışık isteği diğer kaktüs serilerine göre biraz farklıdır. Dikkat etmeniz gereken temel prensipleri sizinle paylaşacağım ve uygulamada yapılan hataları bu yazım da anlatmaya çalışacağım.

Gymnocalycium kaktüs iki yaşına kadar diğer kaktüs fideleri gibi korunaklı bir alanda büyütülür. Bu dönemde sonra gymnocalycium kaktüs yavaş yavaş soğuk ortama alıştırılması gerekiyor. Bunun en önemli nedeni eğer soğuklama almazsa gymnocalycium kaktüs ilk bahada başlayan hızlı gelişimi durur veya çok yavaşlar. 

Yaz dönemi boyunca çiçek yada tohum alamazsınız, çiçek alsanız bile sağlıklı tohum alamazsınız. kısır veya çimlenme oranı çok düşük tohumlar alırsınız.

Gymnocalycium kaktüs yetiştiriyorsanız son baharda su vermeyi bırakarak toprağın tamamen kurumasına müsaade edersiniz. Bu sayede gymnocalycium kaktüsünüz kış uykusuna rahatlıkla yatar ve ilk baharda gözle görülen bir patlama yaparak gerek yavru gerekse kendi gövdesinde iki/üç kat büyüme meydana gelir. 

Konu açılmışken gymnocalycium kaktüs yavruları iki sene üstünden alınmaz. alırsanız da zaten köklendirmesi çk zor olduğu için yavruları öldürürsünüz. Erken aldığınız gymnocalycium kaktüs yavrularını aşı yaparsanız eğer kurtarabilir, hızlı büyümesine yardımcı olursunuz.

Unutmayın burada verdiğimiz bilgiler 15 yıldan fazla büyük bir emek ve yüzlerce hatadan sonra oluşan deneyimlerimizin derlenmesidir. 

Kaktüs yetiştiriciliği için tüm bilgi birikimimizi sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Yeni bir kaktüs konusunda buluşmak umdu ile

Sanatçı Pr Çalışması - Son Dakika Magazin Haberleri - Sektörel Haberler - Kişisel Markalaşma

https://sites.google.com/view/public-relations-pr/

https://sites.google.com/view/pr-calimasi

https://sites.google.com/view/brandnews/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

gymnocalycium kaktüs ısı ve ışık istegi

Gymnocalycium kaktüs ısı ve ışık isteği diğer kaktüs serilerine göre biraz farklıdır. Dikkat etmeniz gereken temel prensipleri sizinle pa...