10 Eylül 2022 Cumartesi

Kaktüs ısı ve ışık isteği

Genel olarak kaktüslerin ışık isteği

Süs kaktüsleri için (ev bitkileri) Gelişkin kaktüsler dahil tohumdan itibaren direk güneş ışığına maruz kalmadığı için direk güneş ışığına maruz kaldığında kaktüslerin bir çoğunda hızlı kuruma veya farkında olmadan içten kuruma olmaktadır. 

Şu an edinebileceğiniz bir çok kaktüs türüne ait tohumla sera içerisinde gölgelendirmeye maruz bırakılmış anaçlardan alındığı için, anaç kolların genetik yapısına sahip olduklarından kaktüs tohumlarını güneşe alıştırarak yetiştirmek zaman kaybından başka bir şey olmasa da bazı modellerde bu başarı sağlanmıştır. Tekrar hatırlatıyorum güneşe maruz bırakılarak yetiştirilen kaktüs tohumlarının oranı çok ama çok düşüktür % 0.3 gibi bir orandır. Kaktüsler ışığı sever ama direk güneşi sevmez şeklinde aklımızda kalması yeterlidir. 

Kaktüsün ışığı ve ısıyı sevdiğinden ev yetiştiricilerinin yaptığı en büyük hata kalorifer yada klima olan alanda kaktüs fidelerini bulundurarak korumaya çalışmaları çok büyük bir yanlıştır. 

Kalorifer yada klima bulunana alanların ortamdaki nemi hızlı kurutacağını göz ardı ettiğimiz için hızlı bir şekilde kaktüslerinizin ölümüne veya geri dönülmeyecek yaralar açılacağını unutmamamız gerekiyor. 

kaktüslerin -4 dereceye kadar dayanabilen bitkiler olduğunu unutmayalım. Evin güzel ışık alan bir alanında kaloriferi veya klimayı kapatarak bu alanda hafta bir odayı havalandırarak kışı atlatmasına yardımcı olabiliriz. Bu şekilde ilk baharda çiçek açması ve gelişimi de hızlanacaktır. 


Bir sonraki kaktüs konusunda buluşma üzere

Sanatçı Pr Çalışması - Son Dakika Magazin Haberleri - Sektörel Haberler - Kişisel Markalaşma

https://sites.google.com/view/public-relations-pr/

https://sites.google.com/view/pr-calimasi

https://sites.google.com/view/brandnews/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

gymnocalycium kaktüs ısı ve ışık istegi

Gymnocalycium kaktüs ısı ve ışık isteği diğer kaktüs serilerine göre biraz farklıdır. Dikkat etmeniz gereken temel prensipleri sizinle pa...