10 Eylül 2022 Cumartesi

Kaktüs bakımının püf noktaları

Kaktüs bakımın da Gözünüzden kaçan bir kaç tekniği sizinle paylaşmak istiyorum. Kaktüslerinizin daha uzun yaşaması ve sağlıklı olması aynı zamanda bol yavru almanızın püf noktalarını paylaşacağım.

İlk once başka bir yerden aldığınız kaktüsün toprağını degistiretek başlayalım. Dikkat edeceğimiz ilk husus çıkarttığımız kaktüsün köklerinin tamamen temizlenmiş olmasıdır. Mümkünse ufak bir fırça ile suyun içine sokarak temizlenmek en makul olanıdır. Temizleme sadece köklerin değil, fırçayla hafifçe kaktüs üstünü de temizleyerek bir gün direk güneş almayan fakat güzel ışık alan bir yerde peçete üstünde beklettikten sonra ekimini yapınız.

Kaktüs  Ekim ve kaktüs toprağı hazırlama ; toprağı için bahçe toprağı kullanınız fakat burada dikkat edeceğiniz önemli husus 3/1 bahçe toprağı, 3/1 iyi yıkanmış deniz yada dere kumu ve 3/1 çakıl taşı. Taşı ve kumu güzelce yıkayın toprakla karıştırın, ekimi yapacağınız saksıyı deterjanlı suyla yıkayın ve iyice durulayın. Ekim yapmadan önce bir kez daha yıkayın toprakla doldurduktan sonra ekiminizi gerçekleştirin. Kaktüs ekiminden itibaren 5/7 gün arası hiç bir şekilde şu vermeyin. Eğer bu Ekim sonbahar ayında yapıldı ise hiç su vermeyin zaten kaktüsünüz kış uykusuna hazırlık yapıyordur. Bu dönemde vereceğiniz şu kaktusunuzu uyandıracak ve çürümesine sebep olacaktır.

Birde kaktüs bakıma göz atalım  Bir kaç noktaya dikkat ederseniz eğer kaktüs bakımı ve yetiştiriciliği en kolay olan türdür. 
Bazı türler ( genelde bunlar dış mekan türlerdir) 2/3 yaşına kadar gübre ihtiyacı duymazlar. Yüksek ph li toprağı ( her buldunuz gübreyi verirseniz ph yükselir) ve suyu sevmezler. 

Eğer kaktüslerin sulanmasını düşündüğünüz vakit geldiyse eğer bir sonraki sulama periyoduna bırakın. Bol ışık alsın ama direk güneşi görmesin ( ev yetiştiricileri için), havadar bir yerde kalsin. Sık sık yerini değiştirmeyin. Kışın ışık alan, havadar ama serin yerde tutun. 

Bu sayede ilk baharda gelişimi hızlanacak ve bol çiçek ve yavru alacaksınız. Kaktüs den alınan yavrular ve çoğaltmak için ayrıca bir makale hazırlayacağım. Umarım işinize yarar hoşunuza gitmiştir.
Gübre olarak ben naturel fertilizer plus kullanıyorum. 

5'lik saksıya bir çay kaşığı gübre bir sene yetiyor ve Hızlı kök olusumu ve adaptasyonu sağlıyor. Siz daha önce deneyip beğendiğiniz gübreyi kullanabilirsiniz. Hiç bir sekilde hayvan gübresi kullanmayınız.

Görüşmek üzere

Kaynak : https://www.egzotikgarden.com 

Sanatçı Pr Çalışması - Son Dakika Magazin Haberleri - Sektörel Haberler - Kişisel Markalaşma

https://sites.google.com/view/public-relations-pr/

https://sites.google.com/view/pr-calimasi

https://sites.google.com/view/brandnews/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

gymnocalycium kaktüs ısı ve ışık istegi

Gymnocalycium kaktüs ısı ve ışık isteği diğer kaktüs serilerine göre biraz farklıdır. Dikkat etmeniz gereken temel prensipleri sizinle pa...