10 Eylül 2022 Cumartesi

Gymnocalycium kaktüs çeşitleri

Gymnocalycium Mihanovichii  Wikipedia kaynaklaına göre Gymnocalycium mihanovichii Güney Amerika'dan dünyaya yayılan bir kaktüs cinsi olduğunu bilgi verse de, Asya kökenli bir kaktüs türüdür. 


Bir Kaç farklı Gymnocalycium cinsinin çapraz eşleştirilmesinden ortaya çıkmıştır. En popüler renkleri, tamamen kırmızı, turuncu veya sarı deri renklenmesine neden olan klorofil içermeyen çeşitli değişim geçirmiş renklerdir. 


Bu değişim geçirmiş türleri sıklıkla hylocereus kaktüsü üzerine aşılanır ve birleşik bitkiye "Ay Kaktüsü" denir.  Güçlü ve ilgi çeken koleksiyonluk Gymnocalycium türüdür.



Gymnocalycium spegazzinii Arjantin ve Bolivya'dan gelen anaçlar Tayvan ve Malezya'da koleksiyonerler tarafından bir kaç farklı Gymnocalycium türü ile çapraz eşleştirilmesi neticesinde koleksiyonluk Gymnocalycium spegazzinii türü ortaya çıkmıştır.








Gymnocalycium bruchii Malezya kökenli olup, gelişimini Asya ve özelikle Tayvan'da tamamlamıştır. Güçlü ve ilgi çeken koleksiyonluk Gymnocalycium türüdür.








Gymnocalycium saglionis Neredeyse bütün dünyada çok yaygın küresel bir kaktüs türüdür. Güçlü ve ilgi çeken koleksiyonluk Gymnocalycium türüdür.



Kaktüslerin en yaygın doğal yaşam alanları bol sıcak ve nem direk güneşi görmesi halinde renk değişimi gözlenmektedir.Siz yinede direk güneşten uzak tutun bol ışık alan havadar bir alanda büyütün.
Bol geçirgen, kumlu topraklarda çok daha hızlı gelişim sağlar.



Gymnocalycium horstii koleksiyonerler ekmeğe benzetirler ve dünya çapında tanınan bir kaktüs dür



Gymnocalycium horstii bodur bir görünüme ve vücuda doğru geri kıvrılan dikenlere sahiptir. 
Gymnocalycium horstii genellikle zamanla dengelenir ve ilginç örnekler oluşturur. 
Gymnocalycium horstii Sıcak ve nemli bölgelerden hoşlanır, geçirgen kumlu topraklardan hoşlanır. Gübre isteği olmayan bir türdür.


Gymnocalycium pflanzii Bolivya ve Paraguay'dan dünyaya yayılan bir Gymnocalycium türüdür.
 Güçlü ve ilgi çeken koleksiyonluk Gymnocalycium türüdür.


Sıcak ve nemli bölgeleri sever, geçirgen kumlu topraklardan hoşlanır. Gübre isteği senede bir kez verilmelidir.




Gymnocalycium stellatum Arjantin'den dünyaya yayılan Asya'dan geliştirilen bir Gymnocalycium türüdür. Güçlü ve ilgi çeken koleksiyonluk Gymnocalycium türüdür.








Gymnocalycium hossei Asya'da çoklu eşleşme neticesinde meydana çıkan bir türdür. Koyu ve açık yeşil modelleri kaktüs koleksiyoncuları için en çok tercih edilen modellerdir.



Gymnocalycium hossei fazla güneşe maruz kaldıklarında farklı renge bürünmezler, açık yeşil hossei'ler bir ton koyulaşır sadece, fazla renk değiştirmezler.



Gymnocalycium stenopleurum Malezya kökenli bir Gymnocalycium modeli olsa da değişimini yine Asya'da tamamlamıştır. 



İki farklı Gymnocalycium cinsinin çapraz eşleştirilmesinden ortaya çıkmıştır. Susuzluğa en çok dayanan kaktüslerden biridir. Sıcak ve nemli bölgelerden hoşlanır, geçirgen kumlu topraklardan hoşlanır.


Gymnocalycium kaktüs çeşitleri hakkında bilgi & Kaynak : https://egzotikgarden.com 'a teşekkür ederiz

Sanatçı Pr Çalışması - Son Dakika Magazin Haberleri - Sektörel Haberler - Kişisel Markalaşma

https://sites.google.com/view/public-relations-pr/

https://sites.google.com/view/pr-calimasi

https://sites.google.com/view/brandnews/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

gymnocalycium kaktüs ısı ve ışık istegi

Gymnocalycium kaktüs ısı ve ışık isteği diğer kaktüs serilerine göre biraz farklıdır. Dikkat etmeniz gereken temel prensipleri sizinle pa...